Відбувся семінар для фахівців психологічної служби закладів позашкільної освіти

Згідно з планом роботи Хмельницького обласного навчально-методичного центру психологічної служби 16 березня 2023 року відбувся семінар для фахівців психологічної служби закладів позашкільної освіти «Діалог традицій і сучасності у мистецтві».

Фахівчині Анжела Махмутова, методистка художньо-естетичних дисциплін ХОІППО та Дарина Телюх, учасниця гурту «Ладовиці», у своїх виступах розкрили питання фольклору як мистецтва у просторі і часі (фольклор у сучасному просторі Хмельницького; діяльність етностудії на території Хмельницького обласного художнього музею як постійно діючого осередку популяризації народного мистецтва та традицій; проінформували про всеукраїнські та міжнародні проєкти, що своєю місією мають дослідження, збереження та презентацію кращих зразків різних видів та жанрів фольклору.

Цінною стала інформація про унікальне зібрання «Український фольклор і епос у фондах Хмельницької ОУНБ» http://ft-ounb.ounb.km.ua:8080/handle/123456789/624

Про цілющу силу етнотерапії й вплив архаїчних видів українського мистецтва на психічне здоров’я в умовах війни розповіла Світлана Рула, практичний психолог Шепетівського ЦДЮТ.

Мистецтво є своєрідним психологічним полем, на яке людина переносить свій внутрішній світ. Воно є потужною терапією, адже через творчість можна виразити травматичний досвід, а отже переосмислити його та зняти емоційну напругу.