Підсумки обласного педагогічного конкурсу- виставки «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування» – 2022

Завершився обласний етап педагогічного конкурсу-виставки «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування». В 2022 році у зв’язку з військовою агресією та оголошенням воєнного стану була створена цифрова платформа для онлайн реєстрації учасників. Зареєструвалось 964 творчих ініціативних педагогів з 52 територіальних громад Хмельницької області. у 24 номінаціях. Призову кількість балів отримало 613 учасників: І місце – 171, ІІ місце– 197, ІІІ місце – 245.

Тематика матеріалів-переможців відображає зміст навчально-виховного процесу з урахуванням сучасних умов та вимог підвищення ефективності використання нових технологій у педагогічній практиці. Пріоритетні напрямки тематики матеріалів, презентованих на виставці у 2022 році спрямовані на реалізацію концепції нової української школи в адаптаційному циклі базової середньої освіти, технології та методики дистанційного та змішаного типів навчання в організації освітнього процесу, напрями організації освітнього процесу із запровадженням STEM-навчання, створення безпечного освітнього середовища в закладі освіти та попередження і протидії булінгу, методики роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в рамках інклюзивного навчання.

На конкурс-виставку було представлено творчі розробки педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти, закладів спеціальної освіти, інклюзивно-ресурсних центрів та управлінців. Матеріали переможців на цифровій Виставці 2022  представлено: електронними навчально-методичними комплектами, інтерактивними тестами, розробками квест-завдань, мультимедійними розробками (он-лайнові засоби та ресурси для створення інтерактивного навчального контенту), відео уроками, майстер-класами, наборами тематичних презентацій з методичним супроводом, електронними ресурсами для дистанційного навчання.

З підсумковим наказом можна ознайомитись за посиланням: Наказ “Про затвердження результатів оцінювання робіт учасників конкурсу обласної педагогічної виставки «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування» експертними комісіями ХОІППО ” від 12.12.2022р. №321-НО Списки переможців у Додатку 1 систематизовано за номінаціями.

Професійний рівень робіт-переможців дає можливість відвідувачам отримати перевірену інформацію з актуальних педагогічних проблем, ознайомитись з пріоритетними напрямками педагогічного досвіду в області, з особливостями запровадження інноваційних технологій в практику роботи та поглибити свій професійний розвиток.