ГО «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ МОЛОДІЖНИЙ РУХ «LET’S DO IT UKRAINE» ЗАКЛИКАВ УЧНІВСЬКУ МОЛОДЬ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ДО УЧАСТІ У ВСЕУКРАЇНСЬКИХ ПРОЄКТАХ СОЦІАЛЬНО-ЕКОЛОГІЧНОГО СПРЯМУВАННЯ

Нещодавно Громадська організація «Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» в черговий раз закликала учнівську молодь закладів освіти нашої країни взяти активну участь у її щорічних всеукраїнських проєктах соціально-екологічного спрямування, до яких хмельницькі педагоги-натуралісти рекомендують долучитися й здобувачам освіти навчальних закладів Хмельницької області, адже вирішення проблем чистоти довкілля сьогодні набуло особливої гостроти і актуальності в місцевих громадах. 

У контексті екологічної освіти і виховання та формування екологічної культури поведінки, учні і юннати з територіальних громад нашого краю вже долучались до заходів цієї громадської організації та заохочувалися нею за проведену ними роботу щодо впровадження в закладах освіти й місцевих громадах роздільного збирання сміття і його раціонального сортування для утилізації комунальними підприємствами та промислової переробки сортованих побутових відходів для повторного використання населенням у побуті й на виробництві у різних галузях народного господарства. 

Значна робота з цього напрямку роботи уже проводиться педколективами закладів освіти Хмельниччини в рамках виконання Угоди України про асоціацію з Євросоюзом та Національної стратегії поводження з відходами, яку було прийнято ще у 2017 році і має бути реалізована нашою державою до 2030 року. Серед її завдань – за цей період знизити рівень захоронення відходів із 94%  до 35% та збільшити обсяг переробки побутових відходів до 50% і досягнути цього рівня завдяки зростанню чисельності населення, яке їх уже цивілізовано збиратиме й сортуватиме. 

З 05 листопада по 25 листопада цього року «Let’s do it Ukraine» проводить  Всеукраїнський щорічний проєкт «Мішечок» (положення проєкту, технічні рекомендації див. за посиланням: http://surl.li/phtf, інформаційна довідка Додаток 1), а з 05 листопада по 03 грудня 2022 року – Національна мапа пунктів прийому вторинної сировини www.recyclingpoints.org (інформаційна довідка, календарний план подій див. Додаток 2). 

Всі бажаючі учні та учнівські колективи закладів освіти області можуть взяти участь у заходах Громадської організації «Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine», керуючись рекламно-інформаційними додатками до її листа в МОН України і його підвідомчим закладам позашкільної освіти від 04.11.2022 року № 2022/00194, які є на сайті хмельницьких натуралістів. 

 

За матеріалами сайту «Юннати Хмельниччини».