Семінар  «Художньо-практична діяльність засобами народного мистецтва. Самчиківський розпис».

20 жовтня 2022 року для керівників професійних спільнот вчителів образотворчого мистецтва відбувся семінар  «Художньо-практична діяльність засобами народного мистецтва. Самчиківський розпис».
Віра Борисівна Тарчевська, заступник директора з наукової роботи Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва,   привітала учасників заходу та підкреслила, що співпраця Хмельницького ОІППО та бібліотеки – це добра традиція. Мистецька зала бібліотеки приймала групи вчителів під час проведення курсів, спільних семінарів, зустрічей, організовувала виставки робіт вчителів мистецької галузі Хмельниччини та їхніх учнів.

В рамках семінару було представлено літературу та періодичні видання, що розкривають історію та знайомлять із майстрами народного декоративного розпису.
Учасники заходу познайомились із Віктором Геннадійовичем Раковським, членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України, одним із найвідоміших майстрів самчиківського розпису, його відомими роботи та новими ескізами. Вони почули історії про розвиток та популяризацію народного мистецтва в рамках проєкту  Українського Культурного  Фонду та попрацювали на професійному майстер-класі й зробили власні замальовки, набули впевненості у своїх силах щодо впровадження самчиківського розпису в тематику уроків образотворчого мистецтва та інтегрованого курсу «Мистецтво».