Cерпневі зустрічі вчителів історії Хмельниччини

Цьогоріч традиційні серпневі зустрічі вчителів історії Хмельниччини, завдяки різноплановості, багатоформатності, практико  зорієнтованості створили єдиний освітній простір, в якому кожен педагог, при бажанні, міг знайти відповідь на виклики, питання і проблеми прийдешнього нового навчального року. Питання роботи професійних спільнот щодо практичної реалізації Методичних рекомендацій МОН України, Змін і доповнень до програм історії, методичної допомоги, консультування і супроводу обговорювалися на семінарі керівників професійних спільнот територіальних громад.

Створення умов для переходу НУШ у базову школу як виклик перед учителями, що працюватимуть з п’ятикласниками, зацікавило чи не кожного вчителя, що реалізовуватиме Держстандарт у 2022-2023 н.р.: визначали пріоритети, шукали шляхи, знайомилися з інструментами.

Зацікавлено і пізнавально пройшла зустріч за Круглим столом з нацковцями Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Олександром Федьковим,  Володимиром Газіним та Юрієм Маркітантовим. Довелось присутнім пригадати студентські роки: конспекти, запитання, бібліографія…

Справжнім Святом учительської творчості, педагогічної продуктивної праці та скарбницею сучасного досвіду був завершальний день серпневих зустрічей – день презентації спеціального випуску газети ХОІППО “Майбуття”. Творчі, небайдужі, талановиті педагоги ділилися досвідом, практичними порадами, авторськими посібниками. Автори запропонували усім бажаючим придбати їх за донат на ЗСУ.

Галина Кенц, методистка НМЦ

професійного розвитку педагогів ХОІППО