Відбулась онлайн-нарада для відповідальних за психологічну службу

29.06.2022 відбулась онлайн-нарада для відповідальних за психологічну службу в територіальних громадах з питань підсумків діяльності психологічної служби у 2021-2022 навчальному році.

Завідувачка Хмельницького навчально-методичного центру психологічної служби Страшнюк Ж.Д. інформувала про стан кадрового забезпечення діяльності психологічної служби у 2021/2022 навчальному році та окреслила пріоритетні завдання методичного супроводу діяльності практичних психологів, соціальних педагогів на 2022-2023 навчальний рік.

Методистка ОНМЦ ПС, кандидат психологічних наук Пастух Л.В. у своєму виступі «Про особливості та аналіз окремих аспектів діяльності психологічної служби системи освіти Хмельницької області у 2021-2022 н.р.» проаналізувала:

  • пріоритетні напрями діяльності психологічної служби за серпень 2021-лютий 2022; лютий-червень 2022 р.;
  • з яких питань найчастіше звертались до фахівців психологічної служби батьки, педагоги, учні в мирний час;
  • особливості тематики звернень батьків, педагогів учнів в період воєнного стану;
  • роботу психологічної служби системи освіти області з дітьми, сім’ями, які були переміщені (ВПО) з інших областей;
  • особливості роботи супервізійних та інтервізійних груп фахівців психологічної служби.

Закцентувала увагу керівників психологічних служб ТГ на важливості підвищення професійного, кваліфікаційного рівня фахівців психологічної служби з питань надання ППД, попередження ПТСР та інших питань кризової психологічної підтримки. В рамках онлайн семінару Людмила Пастух провела психологічний практикум «Коучингові інструменти психологічної підтримки в умовах війни».

Щира подяка відповідальним за психологічну службу в територіальних громадах за якісне виконання поставлених завдань, за професійність, небайдужість, людяність, оптимізм та ефективний супровід і підтримку практичних психологів, соціальних педагогів Хмельниччини.

Цінуємо працю усіх фахівців психологічної служби, які фахово реагують на усі виклики сьогодення й гідно тримають психологічний фронт.

Разом ми сила. Маленькими кроками до ВЕЛИКОЇ ПЕРЕМОГИ.