Відбулася інструктивно-методична нарада для відповідальних за психологічну службу

03.05.2022 р. на виконання листів ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» від 19.04.2022 № 22.1/10-458 щодо апробації аналітичної довідки комп’ютерної програми «Автоматизована інформаційна система «Я-психолог»» та Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи від 26.04.22р. № 43 «Про інформування щодо надання психологічної та соціально-педагогічної допомоги учасникам освітнього процесу» Хмельницький обласний навчально-методичний центр психологічної служби провів інструктивно-методичну нараду для відповідальних за психологічну службу в територіальних громадах.
Пастух Л.В. у своєму виступі розглянула організаційні аспекти апробації для підготовки й узагальнення обов’язкової звітності фахівців психологічної служби комп’ютерної програми «Автоматизована інформаційна система «Я-психолог». Наголосила на важливості врахування зауважень та пропозицій практичних психологів, соціальних педагогів, відповідальних за психологічну службу в ТГ щодо внесення коректив в змістовно-процесуальну роботу інформаційної системи «Я-психолог».
Завідувачка ОНМЦ ПС Жанна Страшнюк ознайомила відповідальних за психологічну службу в територіальних громадах з інструкцією заповнення фахівцями психологічної служби google-форми вивчення стану психосоціальної допомоги та соціально-педагогічного супроводу в закладах освіти дітей, постраждалих від військових дій та внутрішньо переміщених осіб.
На нараді обговорили й інші актуальні питання, що стосуються діяльності практичних психологів, соціальних педагогів.