Онлайн – зустріч «Діти і війна-психологічна підтримка дітей та підлітків»

21 квітня 2022 року обласним ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти було організовано онлайн – зустріч для директорів та фахівців Інклюзивно-ресурсних центрів з  дитячим підлітковим та сімейним  психологом, представником секції дитячої та юнацької психотерапії Хмельницького осередку УСП (Українська спілка психотерапевтів), членом правління ГО “Хмельницьке об’єднання психологів та психотерапевтів”, авторкою  та ведучою навчальних проектів для психологів, тренінгових програм для дітей та підлітків, кандидаткою психологічних наук, доцентом  ХКТЕІ Матвійчук Тетяною Владиславівною.

Зустріч проходила за актуальною темою сьогодення «Діти і війна-психологічна підтримка дітей та підлітків»

Тетяна Владиславівна звернула увагу фахівців на природні реакції дітей на війну, психологічні особливості та поведінкові реакції дітей та підлітків, а також на інтрузивні переживання.

Спікер навела приклади на застосуванні різних технік для заспокоєння та приборканні реакцій різних стресових атак, а саме: слухових, нюхових, кінестетичних та техніках подвійного фокусу уваги.

Психологиня дала практичні поради щодо застосування вправ, ігор для зняття стресу у дітей та використання технік дихання в стресових ситуаціях.

Висловлюємо щиру вдячність Хмельницького осередку УСП за співпрацю, цінуємо партнерство, наближаємо нашу Перемогу разом!

За матеріалами ОРЦ