Обласна підсумкова нарада директорів закладів позашкільної освіти

Відповідно до плану роботи 17 лютого 2022 року Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді була проведена нарада директорів закладів позашкільної освіти на тему: «Підсумки роботи закладів позашкільної освіти області з науково-технічного, художньо-естетичного та соціально-реабілітаційного напрямів у 2021 році. Завдання на 2022 рік».

З вітальним словом до присутніх звернулися Олег Мартинюк, Віктор Очеретянко та Григорій Гончарук.

 Заступник директора з навчальної роботи обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Заслужений працівник освіти України Наталя Жолобок проаналізувала роботу закладів позашкільної освіти області з художньо-естетичного та соціально-реабілітаційного напрямів за 2021 рік, зауважила, що Хмельницька область займає І місце з художньо-естетичного напряму за участь та результативність у всеукраїнських та міжнародних масових заходах вже 9 років поспіль.

Про підсумки роботи закладів позашкільної освіти області з науково-технічного напряму у 2021 році доповіла т.в.о. директора Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Марія Гаєвська. У результаті – за участю у всеукраїнських масових заходах юні техніки посідають ІІ місце в Україні, за результативністю входять у п’ятірку кращих.

Усім присутнім були надані таблиці рівня досягнень участі та результативності міських, сільських, селищних територіальних громад області в обласних, всеукраїнських, міжнародних масових заходах з науково-технічного, художньо-естетичного та соціально-реабілітаційного напрямів за 2021 рік.

В ході наради відбувся дієвий обмін думками учасників заходу. Високоповажні гості подякували педагогам-позашкільникам за успішну працю та створення умов для розвитку юних талантів. Віктор Очеретянко відзначив, що вражений результативністю усіх напрямів роботи Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, саме завдяки вибудованій системі роботи Хмельниччина має такі високі результати. Григорій Гончарук зазначив, що саме завдяки командній роботі позашкільники області мають такі високі результати та не повинні зупинятися на досягнутому, окресливши подальшу співпрацю інституту  післядипломної педагогічної  освіти  із закладами позашкільної освіти, спрямовану на розширення спектру партнерських стосунків у галузі освіти.

На завершення Олег Мартинюк відмітив, що в умовах децентралізації кожна дитина  у громаді має право на здобуття позашкільної освіти, яке ми повинні забезпечити.

За матеріалами ХОЦНТТУМ