«Особливості корекційної допомоги дітям з розладами аутистичного спектру»

23.12.2021 року Обласним ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти проведено семінар для директорів та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів «Особливості корекційної допомоги дітям з розладами  аутистичного спектру».

Мельник С.В. завідувачка ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти розповіла про особливості розвитку дитини з розладами  аутистичного спектру.

З особливостями ранньої діагностики та методами корегування ознайомила Процик Н.О. дитячий психіатр Хмельницької обласної дитячої лікарні.

Методист ресурсного центру Дяков І.В. охарактеризувала мовлення дітей з аутичними порушеннями та навчання дітей-аутистів  комунікативним навичкам.

Практичними знаннями щодо комплексного підходу у корекційно-розвитковій  роботі з дітьми, які мають розлади аутистистичного спектру в умовах інклюзивно-ресурсного центру ділилися фахівці(консультанти) Красилівського інклюзивно-ресурсного центру Манзенюк С.В., Карп’юк Р.М., Іщук Т.А.

         Роль вчителя-реабілітолога у процесі діагностичної та корекційно-розвиткової роботи з дітьми з розладами спектру аутизму в ІРЦ з досвіду роботи поділилася фахівець(консультант) Хмельницького ІРЦ №1 Бровченко Л.М.

 Про практичний досвід в закладах освіти а саме: корекційна робота вчителя-логопеда  з дітьми-аутистами, технології візуальної підтримки в роботі з дітьми з РАС, розвиток сенсорних відчуттів у дітей з РАС ділилися Герасимчук Леся Феофанівна вчитель-логопед ЗДО №6   «Веселка», практичний психолог  Луценко Вероніка Петрівна та  вчитель-дефектолог  Бондарчук Алла Василівна Хмельницького НВО№28.

Учасники семінару отримали як теоретичні так і  практичні знання  щодо корекційної допомоги дітям з розладами  аутистичного спектру.