Обласний семінар директорів ІРЦ та спеціальних шкіл

14 вересня 2021 року згідно плану роботи Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Обласним ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти та науково-методичним центром професійного розвитку педагогічних і керівних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти відбувся семінар для директорів інклюзивно-ресурсних центрів та директорів спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів «Програмно-методичне забезпечення закладів загальної середньої освіти та спеціальної освіти у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами».

Про визначені завдання та пріоритетні напрями роботи інклюзивної освіти учасників семінару ознайомив перший проректор ХОІППО Гіджеліцький Ігор Казимирович.

Мельник Світлана Володимирівна та Грицюк Нінель Григорівна розкрили питання щодо нормативно-правового та програмно-методичного забезпечення освітнього процесу в закладах загальної середньої та спеціальної освіти та нормативно-правового забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсних центрів, їх роль, функції та завдання.

Поділився досвідом щодо організаційно-педагогічних умов надання корекційної допомоги дітям з особливими освітніми потребами в умовах спеціальної школи директор Кам’янець-Подільської спеціальної школи Мельник В’ячеслав Іванович.

Співпрацю інклюзивно-ресурсного центру з Ізяславським навчально-реабілітаційним центром охарактеризувала Гнатюк Світлана Іванівна, директор Ізяславського інклюзивно-ресурсного центру. Учасники семінару висловили подальшу потребу у співпраці, обміні досвідом, об’єднанні зусиль задля покращення роботи з особами з особливими освітніми потребами.