Ахматівські зустрічі

23 червня 2021 року у літературно-меморіальному музеї імені Анни Ахматової, що у селі Слобідка-Шелехівська на Деражнянщині, відбулись традиційні «Ахматовські зустрічі». Представники Хмельницького ОІППО щорічно долучаються до цієї події.

Цікавими спогадами про створення музею Анни Ахматової поділився завідуючий Деражнянськом міським відділом культури Микола Васильович Черкаський (його прабабуся була гувернанткою у родині Ераза Івановича Стогова (с. Снітівка), виховувала його дітей. Напевне, доглядала і за Інною, майбутньою матір’ю Анни Ахматової).

Андрій Стебелєв (заступник голови Вінницької ОО НСПУ) та письменниці Ірина Зелененька, Валентина Сторожук, Юлія Броварна, Світлана Лапатанова роздумували про творчість Анни Ахматової, читали її поезії…

Про пам’ятні Ахматовські місця в Одесі, розповіла письменниця Ірина Тома. Роздумами про творчість Анни Ахматової ділилися голова Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України Петро Маліш, члени організації Лідія Ярохно, Любов Сердунич, Віталій Міхалевський, Оксана Скоц, Ельвіра Молодован, Михайло Цимбалюк.

Вокальна група «Музея» (учасниками якої є і викладачі Хмельницького ОІІППО) надала зібранню музичного дихання – виконала романси на слова Анни Ахматової.

Ніна Трубіцька, завідуюча музеєм, провела екскурсію для учасників літературного свята та радо запрошує усіх на гостини до Анни Ахматової.