Педагогічні умови становлення і розвитку особистості на ранніх етапах онтогенезу

Триває робота закладів дошкільної освіти області в інноваційному Всеукраїнському проєкті «Педагогічні умови становлення і розвитку особистості на ранніх етапах онтогенезу» (обласний координатор Дарченко Л.Г., методист НМЦ ХОІППО).

19.05.2021 року відбувся семінар-тренінг учасників проєкту, організований та проведений методистами дошкільної освіти ХОІППО. У науково-теоретичному модулі представлено нормативно-правову базу та технології організації проєктної діяльності (Каратаєва М.І.); теорію прихильності як основу успішної адаптації дитини до закладу дошкільної освіти (Дарченко Л.Г.).

Педагоги поділились своїми надбаннями, творчими знахідками та ідеями щодо організації простору розвитку та пізнання у групах раннього віку (Круглецька М.М. вихователь ДНЗ№21, м.Кам’янець-Подільський), планування роботи з дітьми та батьками (Войтюк Олеся Миколаївна, вихователь ЗДО№8, м.Нетішин). Були розглянуті управлінські та методичні аспекти діяльності в рамках проєкту (Григорук О.В., завідувач ЗДО№8, м.Нетішин; Гонківська І.Т., вихователь-методист ДНЗ№21, м.Кам’нець-Подільський).

Зустріч мотивувала педагогів до подальшої участі в проєкті. Презентовані матеріали розміщені у спільноті «Долонька» у Фейсбуці.