Забезпечення наступності у супроводі дітей з особливими освітніми потребами – від раннього втручання до інклюзивного навчання

18 травня 2021 року Обласним ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти було проведено онлайн семінар для директорів інклюзивно-ресурсних центрів «Забезпечення наступності у супроводі дітей з особливими освітніми потребами – від раннього втручання до інклюзивного навчання».

На пріоритетах освіти та спрямованості процесів наступності акцентувала увагу Мельник Світлана Володимирівна, завідувач обласного ресурсного центру.

Про наступність між закладами дошкільної та загальної середньої освіти розповіла Кручик Ірина Володимирівна, методист обласного ресурсного центру.

Здійснення супроводу дітей з особливими освітніми потребами від дошкілля до початкової ланки освіти в умовах інклюзивно-ресурсного центру висвітлила  Рибак Ольга Анатоліївна, директор ІРЦ №1 м.Хмельницького.

До онлайн семінару долучилася дитячий психіатр Хмельницької обласної дитячої лікарні Процик Надія Олександрівна, яка ознайомила присутніх з етапами раннього втручання та алгоритмом супроводу дітей з особливими освітніми потребами в умовах закладів охорони здоров’я.

Практичним досвідом роботи поділилися вихователь-методист  Єремчук Наталія Василівна та вчитель-дефектолог Крижова Леся Леонідівна дошкільного закладу освіти №36 м.Хмельницького.

За матеріалами обласного ресурсного центру

підтримки інклюзивної освіти