Хмельниччина завершила проведення пілотного етапу міжнародного порівняльного дослідження якості освіти PISA-2022

12 травня 2021 року Хмельниччина завершила проведення пілотного етапу міжнародного порівняльного дослідження якості освіти PISA-2022.

У складі вибірки дослідження були Державний навчальний заклад «Вище професійне училище №11 м. Хмельницького» (директор Селізар Василь Михайлович), Відокремлений структурний підрозділ – Хмельницький політехнічний коледж Національного університету «Львівська політехніка» (директор Овчарук Вадим Володимирович.) та Гімназія №2 м. Хмельницького (директор Байдич Віктор Григорович).

Дослідження, зважаючи на карантинні обмеження та зміни у графіку, в нашій області було проведено у повному обсязі.

Велика подяка всім причетним: керівникам закладів освіти, відповідальним за пункти тестування, старшим інструкторам та адміністраторам комп’ютерного оцінювання, а найголовніше – 15-річним підліткам, учням та студентам, які працювали над матеріалами: толерантні та тактовні, дисципліновані та відповідальні. Всі продемонстрували злагоджену роботу та високий рівень організації та відповідальності. Участь України в дослідженні PISA має кілька важливих аспектів. Зокрема, отримання об’єктивної інформації про готовність молодих громадян до повноцінного життя в сучасному суспільстві відповідно до міжнародних стандартів; розуміння чинників, які впливають на ефективність освіти в країні; можливість приймати рішення та формувати національну освітню політику на основі реальних даних про стан вітчизняної системи освіти. Крім того, завдання PISA та методологія оцінювання їхнього виконання слугуватимуть практичним орієнтиром для освітян у становленні компетентнісної парадигми освіти в Україні.