Пілотний етап міжнародного порівняльного дослідження якості освіти PISA-2022

6 травня 2021 року Хмельниччина розпочала участь у проведенні пілотного етапу міжнародного порівняльного дослідження якості освіти PISA-2022, початок якого було відтерміновано через карантинні обмеження.

Першим долучилися до проведення дослідження учні Державного навчального закладу «Вище професійне училище №11 м. Хмельницького». Велика подяка директору закладу Селізару Василю Михайловичу, його заступниці Дригулі Світлані Іванівні та всьому колективу працівників, долучених до підготовки дослідження. Найбільше захоплення – від учнів, включених до вибірки, які працювали над матеріалами: толерантні та тактовні, дисципліновані та відповідальні. Одним словом – МОЛОДЦІ !!!

Відповідальна за дослідження від Вінницького регіонального центру – Ковальчук Ірина Андріївна, регіональний координатор – Вашеняк Ірина Богданівна, проректор Хмельницького ОІППО.

Участь України в дослідженні PISA має кілька важливих аспектів. Зокрема, отримання об’єктивної інформації про готовність молодих громадян до повноцінного життя в сучасному суспільстві відповідно до міжнародних стандартів; розуміння чинників, які впливають на ефективність освіти в країні; можливість приймати рішення та формувати національну освітню політику на основі реальних даних про стан вітчизняної системи освіти. Крім того, завдання PISA та методологія оцінювання їхнього виконання слугуватимуть практичним орієнтиром для освітян у становленні компетентнісної парадигми освіти в Україні.

Процес продовжується, успіхів всім нам!!!