Професійна компетентність вчителя словесника в сучасних умовах

28 квітня у Хмельницькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти проведено дистанційний семінар-презентацію досвіду для учителів української мови та літератури «Професійна компетентність вчителя словесника в сучасних умовах».

Методист Світлана Манзюк повідомила про актуальність теми на сьогодні, коли освітній процес здійснюється із використанням технологій дистанційного навчання, наголосила на важливості обміну досвідом та можливості показати нові розробки, поділитися новими ідеями, розкрити нові методи роботи. Адже методика викладання української мови та літератури ніколи не стоїть на місці, і кожен день може (і повинен!) надихати на нові звершення та здобутки. Цікаво та змістовно виступили вчителі-методисти:

  • Онсович Алла Леонідівна, вчитель української мови та літератури Старокостянтинівського ліцею імені М.С.Рудяка (Тема: «Формування ключових компетентностей ліцеїстів засобами української літератури: від планування до оцінювання»);
  • Рабченюк Людмила Петрівна, вчитель української мови та літератури Славутського ліцею ІІ-ІІІ ступенів Хмельницької обласної ради (Тема: «Використання елементів народознавства на уроках української мови та літератури як умова формування творчої особистості»). Учителі обмінялися досвідом роботи з використанням сучасних технологій навчання та обговорили побачене й почуте у дружному колі однодумців.