Відбувся вебінар на тему «Професійна компетентність вчителя словесника в сучасних умовах»

22 квітня у Хмельницькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти проведено дистанційний семінар-презентацію досвіду для учителів української мови та літератури «Професійна компетентність вчителя словесника в сучасних умовах».

Методист Світлана Манзюк повідомила про актуальність теми на сьогодні, коли освітній процес здійснюється із використанням технологій дистанційного навчання, наголосила на важливості обміну досвідом та можливості показати нові розробки, поділитися новими ідеями, розкрити нові методи роботи. Адже методика викладання української мови та літератури ніколи не стоїть на місці, і кожен день може (і повинен!) надихати на нові звершення та здобутки.

Цікаво та змістовно поділилися власними методичними розробками учителі-методисти:

  • Пархомець Людмила Василівна, вчитель української мови та літератури Песецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів (Тема: «Топоніміка як засіб формування мовної культури та ключових компетентностей школярів»);
  • Фірсова Лілія Борисівна, вчитель української мови та літератури Заставецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів (Тема: «Інтерактивний довідник з української літератури для 9 класу: експрес – підготовка до уроку»). Учителі обмінялися досвідом роботи з використанням сучасних технологій навчання та обговорили побачене й почуте у дружному колі однодумців.

Семінар успішно проведено, і попереду – підготовка нових заходів!