«Міждисциплінарний підхід в організації співпраці інклюзивно-ресурсних центрів з закладами освіти, закладами охорони здоров’я та громадськими організаціями»

Згідно плану роботи ХОІППО Обласним ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти спільно з Департаментом освіти і науки Хмельницької ОДА 30 березня 2021 року було проведено онлайн-семінар для директорів інклюзивно-ресурсних центрів «Міждисциплінарний підхід в організації співпраці інклюзивно-ресурсних центрів з закладами освіти, закладами охорони здоров’я та громадськими організаціями».

З вітальним словом та настановчими рекомендаціями до учасників семінару звернулися Марисюк Алла Андріївна, завідувач сектору спеціальної та інклюзивної освіти Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації та Мельник Світлана Володимирівна, завідувач Обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти.

На актуальних проблемах при порушенні зору у дітей та дотримання охоронного режиму акцентувала увагу Войцехова Валентина Миколаївна, завідувач офтальмологічним відділенням поліклініки Хмельницької міської дитячої лікарні.

  Питання ранніх виявлень неврологічних захворювань та їх класифікації розкрила Соломончик Наталія Василівна, дитячий невролог обласної дитячої лікарні м. Хмельницького.

  Мельниченко Андрій Васильович, директор громадської організації «АГАПЕ» та Басенко Людмила Ігорівна, координаторка, співзасновниця реабілітаційного центру «АГАПЕ», фізичний терапевт, ерготерапевт наголосили на важливості раннього втручання, як запоруки найкращого розвитку можливостей дитини  шляхом трансдисциплінарної моделі взаємодії.

  Маланчій Валентина Олександрівна, заступник директора з навчально-виховної роботи спеціалізованої загальноосвітньої школи I-III ступенів №8, відповіла на питання та поділилась досвідом щодо супроводу дітей з особливими освітніми потребами  в закладах загальної середньої освіти.

Обласний ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти