Реалізація авторської моделі «Школа толерантності»

17 березня 2021 року у м. Києві відбулося перше засідання Науково-методичної комісії з інноваційної діяльності сектору дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), позашкільної освіти та виховання Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України.

До складу експертної групи Науково-методичної комісії Міністерства освіти і науки за підсумками конкурсу обрана Орловська Надія Михайлівна, методист, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх технологій Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

У порядку денному Науково-методичної комісії були розглянуті заявки на реалізацію інноваційного освітнього проекту за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти»; заявку про проведення експерименту всеукраїнського рівня за темою «Створення моделі розвивального інформаційно-освітнього середовища початкової школи» на базі закладів загальної середньої освіти та  Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Відповідно схвалено рішення щодо проведення експериментів.

Також була презентована заявка на проведення всеукраїнського експерименту за темою «Науково-методичне забезпечення реалізації авторської моделі «Школа толерантності» на базі закладів загальної середньої, позашкільної освіти та Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2021-2026 роки (науковий керівник – Бирко Надія Михайлівна, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри педагогіки і психології ХОІППО).

Доповідачі: Орловська Надія Михайлівна (автор педагогічної ідеї), Мігунова Інна Анатоліївна (директор навчально-виховного комплексу №2 м. Хмельницький), Борковська Оксана Володимирівна (директор Нетішинського комунального позашкільного навчального закладу  – Будинку дитячої творчості), Щур Наталія Миколаївна (директор Шепетівської загальноосвітньої школи №6).