«Організація освітнього процесу в інклюзивному класі: співпраця асистента вчителя та вчителя інклюзивного класу»

18 лютого 2021 року на базі Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся організований Обласним ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти для вчителів та асистентів вчителів інклюзивних класів закладів загальної середньої освіти «Організація освітнього процесу в інклюзивному класі: співпраця асистента вчителя та вчителя інклюзивного класу».

Під час семінару завідувач Обласного ресурсного центру Мельник С.В. актуалізувала увагу на пріоритетних напрямах впровадження інклюзивного навчання в закладах освіти; наголосила на перевагах інклюзивного освітнього середовища як для дітей з особливими освітніми потребами, так і для всіх учасників освітнього процесу.

Методист центру Генега А.І. охарактеризувала організаційні засади діяльності вчителя та асистента вчителя інклюзивного класу, шляхи їх спільної співпраці та взаємодії з педагогами, представила необхідні компетенції та компетентності для успішного професійного зростання, моделі співробітництва та основні напрямки роботи.

Позитивним та успішним досвідом створення інклюзивного середовища та командної співпраці поділились вчитель інклюзивного класу ЗЗСО № 21м. Хмельницького Цигольник Олена Василівна та асистент вчителя інклюзивного класу Зубицька Ольга Анатоліївна.

Дякуємо фахівцям за представлений досвід та запрошуємо усіх бажаючих поділитись своїми успіхами у позитивній практиці впровадження інклюзивного навчання!

Презентаційні матеріали можете переглянути на сайті ІРЦ