Стартував бласний етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021». Відеопривітання.

Стартує Всеукраїнський конкурс «Учитель року – 2021», під час конкурсних випробувань якого найкращі педагоги Хмельниччини продемонструють фахові знання, професійні компетентності, творчі здібності.

Конкурс «Учитель року» є конкурсом професійної майстерності вчителів, який проводиться на державному рівні на виконання Указу Президента України від 29 червня 1995 року № 489 «Про всеукраїнський конкурс “Учитель року”», відповідно до Положення про Всеукраїнський конкурс «Учитель року» та Умов і порядку проведення Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021» та з метою підвищення престижності професії вчителя в суспільстві.

Обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року – 2021», передусім, унікальний. Адже:

– уперше такий масштабний захід проходить в онлайн-режимі на сервісах Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти;

– «Учитель року – 2021» є ювілейним, 25-м, у якому беруть активну участь педагоги Хмельницької області;

– цьогоріч Конкурс уперше буде відбуватися в умовах нового адміністративно-територіального устрою.

Під час змагання «Учитель року – 2021» важливою і цінною є підтримка керівництва обласної ради та позиція її голови Лабазюк В. В., про що було вказано на урочистому відкритті у вітальному слові Віолети Олександрівни.

Оскільки обласною владою запроваджено грошові премії переможцям Конкурсу, то логічним є і звернення до голів громад підтримати та заохотити своїх учасників.

На онлайн-зустрічі голова Хмельницької обласної ради неодноразово наголошувала на пріоритетності освітньої галузі, її актуальності для педагогічної громадськості; звертала увагу на системну роботу з педагогічними колективами. Віолета Олександрівна націлювала на успішне досягнення завдань Конкурсу, зокрема на:

– виявлення та підтримку талановитих педагогічних працівників, поширення кращого педагогічного досвіду;

– розвиток творчого потенціалу вчителя та підвищення його професійної майстерності;

– сприяння самореалізації вчителя.

Адже якісна робота вчителя – це якісна освіта учня.

Упродовж відбіркового туру обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2021» учасники будуть випробовувати свої сили на регіональному рівні.

Творчої змагальної атмосфери, успішних освітніх звершень, перемог у Конкурсі!