«Інноваційні технології в роботі інструкторів з фізичної культури закладів дошкільної освіти»

23.12.2020 року науково-методичний центр дошкільної, початкової та спеціальної освіти (методисти Дарченко Л.Г., Каратаєва М.І.) ХОІППО провів онлайн-панораму за темою «Інноваційні технології в роботі інструкторів з фізичної культури закладів дошкільної освіти». Мета зустрічі – оновлення змісту та форм роботи з фізичного розвитку дошкільників шляхом впровадження інноваційних технологій.

У мотиваційному блоці панорами розглядались актуальні питання здоров’язбережувальної освіти. Учасники отримали інформацію щодо презентації передового педагогічного досвіду роботи на електронних носіях. Надбання, досвід роботи вихователів-методистів, інструкторів з фізичної культури були представлені у практичному блоці панорами. Виступи учасників ілюструвались відео та презентаційними матеріалами.

Педагоги продемонстрували широкий спектр здоров’язбережувальних та здоров’яформувальних технологій, які за ступенем впливу на здоров’я дітей є найбільш дієвими, ефективними. Тематика виступів: «Стрес-менеджмент як напрям діяльності вихователя-методиста в сучасних умовах» (Волинчук А. Б., вихователь-методист ДНЗ №15, м.Кам’янець-Подільський); «Розумна гімнастика» (Москалюк Т. Р., інструктор з фізичної культури ЗДО№55, м.Хмельницький); «Оздоровчий вплив роуп-скіппінгу на організм дитини» (Голосієнко В. П., інструктор з фізичної культури ЗДО№4, м.Шепетівка); «Формування навичок здорового способу життя дітей дошкільного віку на заняттях з йоги» (Пашинська Н. В., інструктор з фізичної культури НВК ДНЗ-ЗНЗ І ст. гімназії, м.Славута); «Ігровий стретчинг у фізкультурно-оздоровчій роботі» (Караван Н. М., інструктор з фізичної культури ДНЗ№2, м.Шепетівка); «Балансувальна дошка Ф.Більгоу як сучасний метод лікувально-профілактичної роботи з дошкільниками» (Моцюк Т. С., інструктор з фізичної культури ДНЗ№9, м.Нетішин); «Ходьба на ходулях. Інноваційно-рухова діяльність» (Терпелюк Н. В., вихователь ЗДО№6, м.Славута); «Фітбол – інноваційна технологія  у роботі з дітьми дошкільного віку» (Лейченко Т. В., інструктор з фізичної культури  ДНЗ№6 , м. Старокостянтинів); «Використання ідей В.Сухомлинського в сучасній практиці збереження здоров’я дітей» (Гарбарук Д. В., вихователь ЗДО №3, м.Славута); ««Клуб турботливих батьків» – активна форма взаємодії ЗДО та родини» (Кушлак О. Д., вихователь-методист ЗДО №54, м.Хмельницький).

Матеріали онлайн-панорами будуть представлені у збірнику (електронний формат) інноваційних технологій з фізичної культури дошкільників та розміщені на блозі науково-методичного центру «Дошкільний світ Хмельниччини». http://svitdoshkillia.blogspot.com/