«Комплексна реабілітація дітей зі складними порушеннями розвитку в умовах навчально-реабілітаційного центру»

21.12.2020 року відповідно до плану роботи Хмельницьким ОІППО проведено вебінар для корекційних педагогів, вчителів-реабілітологів, вчителів-логопедів спеціальних закладів освіти, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами «Комплексна реабілітація дітей зі складними порушеннями розвитку в умовах навчально-реабілітаційного центру».


Мета вебінару – ознайомити учасників вебінару з досвідом роботи спеціальних закладів освіти щодо удосконалення існуючих та впровадження нових форм і методів корекційної роботи з дітьми зі складними порушеннями розвитку, підвищити рівень професійної компетентності вчителів-дефектологів, вчителів-реабілітологів, вчителів-логопедів закладів спеціальної освіти у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.
У роботі вебінару взяли участь проректор з наукової роботи Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Вашеняк І. Б., методист науково-методичного центру дошкільної, початкової та спеціальної освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Грицюк Н.Г., директор Кам’янець-Подільського навчально-реабілітаційного центру Ганушкевич І. Б., заступники директора центру: з навчальної роботи – Тарнавська М. Л., з корекційно-розвиткової роботи – Швець О. І., з виховної роботи – Атаманчук В. Д., корекційні педагоги та вихователі, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами.
У практично-презентаційній частині вебінару було представлено досвід роботи Кам’янець-Подільського навчально-реабілітаційного центру Хмельницької обласної ради з питань комплексної реабілітації дітей дошкільного та шкільного віку зі складними порушеннями розвитку.
Учасники вебінару ознайомилися із сучасними формами і методами надання корекційно-розвиткової допомоги дітям різного віку з фізичними, інтелектуальними, соматичними порушеннями розвитку під час уроків, корекційно-розвиткових занять, роботи гуртків та виховних заходів, які презентували корекційні педагоги, вчителі-реабілітологи, вихователі Кам’янець-Подільського навчально-реабілітаційного центру.