Вебінар із заступниками з НВКР директорів спеціальних, санаторних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів

15.12. 2020 року Хмельницьким ХОІППО проведено вебінар із заступниками з навчально-виховної та корекційної роботи директорів спеціальних, санаторних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів «Актуальні питання реалізації освітніх програм, навчальних планів, сучасних корекційно-розвиткових технологій у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами»

Мета вебінару – обговорити питання впровадження в освітній процес навчальних програм, планів, новітніх розробок та інформаційних технологій, внесення коректив та пошук оптимальних шляхів їх реалізації.

У роботі вебінару взяли участь перший проректор Хмельницького ОІППО Попик О. Ф., методист НМЦ дошкільної, початкової та спеціальної освіти Хмельницького ОІППО Грицюк Н.Г., завідувач науково-методичного центру викладання інформатики, інформаційно-комунікаційних технологій та дистанційного навчання  Хмельницького ОІППО Ребрина В. А., заступник директора з навчальної роботи Солобковецького навчально-реабілітаційного центру Хмельницької обласної ради Посвістак О. М.

 Під час вебінару обговорювалися актуальні питання щодо науково-методичного та програмного забезпечення навчально-корекційної роботи, визначення оптимальних шляхів і засобів навчання дітей в умовах епідемічної ситуації, впровадження новітніх інформаційно-комунікаційних технологій та дистанційного навчання в освітній процес дітей з особливими освітніми потребами в спеціальних закладах освіти в 2020-2021 навчальному році. Учасники вебінару ознайомились з проектом програми корекційного курсу «Альтернативна комунікація» для здобувачів освіти початкової школи з інтелектуальними порушеннями помірного ступеня.

Учасниками вебінару висловлено пропозиції щодо створення онлайн-школи «Цифрова грамотність педагогів у закладах спеціальної освіти».