Підсумки проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року на Хмельниччині та особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році

5 листопада 2020 року Департаментом освіти і науки Хмельницької ОДА спільно з Вінницьким регіональним центром оцінювання якості освіти та Хмельницьким ОІППО було проведено нараду з керівниками структурних підрозділів із питань освіти районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад, директорами закладів освіти обласного підпорядкування.

Нарада проходила у форматі веб-конференції під головуванням директора Департаменту Фасолі Олега Івановича. У фокусі уваги було зовнішнє незалежне оцінювання.

Підсумки проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року на Хмельниччині та особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році презентував директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Кузьменко Геннадій Іванович. Ознайомитися з презентаціями можна за посиланнями: (ЗНО 2020) https://hoippo.km.ua/wp-content/uploads/2020/11/Результати-2020-року.pdf та (ЗНО 2021) https://hoippo.km.ua/wp-content/uploads/2020/11/Зовнішнє-незалежне-оцінювання2021-рік.pdf

На аналізі окремих результатів ЗНО-2020 року, зокрема, в розрізі профілів навчання, зупинився Фасоля Олег Іванович. Він акцентував увагу керівників на тих можливостях, які відкриваються завдяки аналізу відкритих даних результатів ЗНО. Також наголосив на необхідності проведення кожним закладом освіти самоаналізу результатів ЗНО, оприлюднених на персональних сторінках закладів освіти, учні яких складають ЗНО. Адже такий самоаналіз дасть змогу в кінцевому результаті вчителям-предметникам скоригувати як свою педагогічну діяльність загалом, так і підготовку учнів до ДПА/ЗНО зокрема, дозволить зробити її максимально ефективною, а результати учнів – вищими. Презентація за посиланням – https://hoippo.km.ua/wp-content/uploads/2020/11/Фасоля_Окремі-підсумки-ЗНО-2020.pdf .

З інформацією щодо можливості підтримки керівників закладів загальної середньої освіти у їх прагненні до зміцнення підґрунтя для ефективного планування діяльності закладу освіти, обрання профілю навчання та профорієнтації учня виступила Дупляк Тетяна Василівна, заступник директора – начальник управління департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА. Вона звернула увагу на можливості проведення власних моніторингових досліджень закладами освіти та співпраці з Інститутом післядипломної педагогічної освіти щодо їх науково-методичного супроводу.

У заході брали участь також перший проректор Хмельницького ОІППО Попик Олександр Федорович та проректор з науково-педагогічної роботи та моніторингу якості освіти Вашеняк Ірина Богданівна.

Відеозапис вебінару-наради доступний для перегляду за посиланням http://aconnect.hoippo.km.ua:8080/p8tlsqyt4fl