Використання гуманістичного потенціалу в системі виховної роботи в закладах інституційного догляду та виховання дітей загальної середньої та спеціальної освіти

27. 05. 2020 року Хмельницьким ОІППО проведено обласний вебінар із заступниками директорів з виховної роботи, вихователями, класними керівниками інтернатних закладів середньої та спеціальної освіти «Використання гуманістичного потенціалу в системі виховної роботи в закладах інституційного догляду та виховання дітей загальної середньої та спеціальної освіти».                                                                                                  

  Мета вебінару – сприяти підвищенню професійних компетентностей педагогічних працівників у забезпеченні системного підходу до розвитку виховної роботи в закладах освіти.

     У роботі вебінару взяли участь проректор Хмельницького ОІППО Гіджеліцький І.К., головний спеціаліст відділу професійної освіти та виховної роботи Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА Поліщук О.В., старший викладач кафедри педагогіки і психології Хмельницького ОІППО, кандидат педагогічних Клімкіна Н.Г., методист НМЦ виховної  роботи та позашкільної освіти Хмельницького ОІППО Іова В.Ю., методист НМЦ дошкільної, початкової та спеціальної освіти Хмельницького ОІППО Грицюк Н.Г.

      Під час вебінару обговорювалися актуальні питання виховання та розвитку дітей в інтернатних закладах загальної середньої та спеціальної освіти. Зокрема: управлінської та методичної діяльності щодо організації виховного процесу в                  закладах освіти та основних напрямків роботи на 2020-2021 навчальний рік;                  оновлення виховної діяльності у контексті Закону України «Про повну загальну середню освіту»; створення системи інформаційно-ресурсного забезпечення, індивідуалізації наскрізного виховання та використання гуманістичного потенціалу виховання учнів в закладах загальної середньої освіти та інтернатах області.

       Активними учасниками вебінару були керівники та вихователі Ямпільської спеціальної школи Хмельницької обласної ради: директор школи Рудь О.В., заступники директора Папернюк Т.Г. та Якубовська Л.О., вихователі Загорська Л. М., Піхотинська С.Я., Пташнік С.О., Іванова М.Г.

       Учасниками семінару висловлено пропозиції щодо створення онлайн-школи «Цифрова грамотність педагогів в закладах інституційного догляду та виховання дітей загальної середньої та спеціальної освіти»

Запис вебінару  – http://aconnect.hoippo.km.ua:8080/p3rrfssmqin/