Обласний конкурс “Олімпійський талісман”

Запрошуємо до участі в обласному Конкурсі «Олімпійський талісман».

Олімпійський талісман — частина олімпійської символіки, з 1968 року обов’язковий атрибут Олімпійських ігор. Символ, має, згідно «Великої олімпійської енциклопедії», рекламно-комерційну значущість. Використовується країною-організатором у якості додаткового джерела фінансування. Є власністю Організаційного комітету Олімпійських ігор. На думку журналу «GEO», місія олімпійського талісмана — «відобразити дух країни-господарки ігор, принести удачу спортсменам і загострити святкову атмосферу». Найчастіше олімпійський талісман зображується у вигляді тварини, найбільш популярної у країні, де відбуваються змагання, або у вигляді анімованої вигаданої істоти. На основі створеного дизайнерами візуального образу виготовляється величезна кількість сувенірів. Олімпійський талісман — це і символ міста, в якому проходить Олімпіада, і предмет для колекціонування, і істотне джерело доходу (за оцінкою прес-офісу Міжнародного Олімпійського Комітету в ході Ігор ціни на сувеніри можуть злітати в десятки разів в залежності від популярності змагань у глядачів).
Іноді олімпійські талісмани називають «маскотами» (від англ. mascot — «талісман»). Сьогодні в світі Міжнародний олімпійський комітет, Асоціація національних олімпійських комітетів з 5-ти континентальних асоціацій,в тому числі Європейські олімпійські комітети ,організовують і проводять такі престижні комплексні спортивні форуми: Олімпійські ігри, зимові Олімпійські ігри, літні та зимові Юнацькі Олімпійські ігри, Всесвітні пляжні ігри, континентальні-Європейські ігри, літні та зимові Європейські юнацькі олімпійські фестивалі.
Практично до всіх вказаних заходів, а також Паралімпійських ігор, на конкурсних засадах обирається і використовується свій олімпійський талісман(-и). Крім того, більшість національних команд різних країн світу мають свої олімпійські символи. Зокрема, талісманом олімпійської команди України є пара симпатичних лелеченят.

Положення та довідка про конкурс додаються https://hoippo.km.ua/wp-content/uploads/2020/03/Положення-Конкурсу-Олімпійський-талісман.pdf

Бажаємо усім здоров’я!!!