Співпраця в дії

Методичний діалог «Сучасні підходи до організації виховної роботи в закладах загальної середньої освіти громади» відбувся між працівниками науково-методичного центру виховної роботи, позашкільної освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Анатолія Назаренка та освітянами Маківської територіальної громади 4 червня 2024 року.

Учасники методичного діалогу обговорили стратегічні підходи до моделювання виховної системи закладу загальної середньої освіти в контексті Нової української школи.

Методичний діалог сприяв налагодженню та здійсненню продуктивного професійного діалогу між науково-методичними працівниками Інституту та організаторами виховної роботи в територіальній громаді; підвищенню професійного, інформаційного рівня відповідальних за виховну роботу в громаді; мотивував педагогів, бібліотекарів до оволодіння ефективними інструментами підвищення якості виховного процесу в освітніх закладах відповідно до сучасних вимог.

Учасники методичного діалогу: заступники директорів з навчально-виховної, виховної роботи, класні керівники, педагоги-організатори, бібліотечні працівники.

У практичному модулі було організовано роботу в групах:

Група заступників директорів з навчально-виховної, виховної роботи закладів загальної середньої освіти.

Харчук Антоніна Михайлівна, проректор з навчально-методичної роботи Інституту. Шкільне волонтерство, як спосіб реалізації програми національно- патріотичного виховання учнівської молоді

Гончарук Григорій Макарович, завідувач науково-методичного центру виховної роботи, позашкільної освіти та моніторингових досліджень Інституту. Організація виховної роботи в закладах загальної середньої освіти: виклики та пріоритетні завдання

Орловська Надія Михайлівна, методист Інституту. Стратегічні підходи до моделювання виховної системи закладу загальної середньої освіти.

Створення сприятливих умов для життєтворення та самореалізації зростаючої особистості, усвідомлення власної унікальності та свого життєвого призначення.

Група класних керівників, педагогів-організаторів.

Баля Сніжана Анатоліївна, методист Інституту.

Концепти організації та здійснення виховного процесу в закладах загальної середньої освіти у форматі актуальності

Страшнюк Жанна Дмитрівна, завідувачка Хмельницького обласного навчально-методичного центру психологічної служби Інституту. Психологічні аспекти піклування про ментальне здоров’я: інструменти самодопомоги та підтримки інших.

Група шкільних бібліотекарів.

Фарварщук Валентина Пилипівна, методист Інституту.

Науково-методичний супровід професійної діяльності бібліотечних працівників в умовах освітніх змін.

Розвиток професійної компетентності бібліотечного працівника закладу загальної середньої освіти.

Ігрова діяльність у роботі бібліотеки як засіб активізації учнів до читання.

Майстер-клас «Storytelling – мистецтво складання цікавої розповіді».

Дискусійна платформа.

У підсумках роботи було зафіксовано загальні погляди, зроблені висновки, прийняті рішення про подальші спільні дії.