Відновлення ресурсу фахівця психологічної служби в умовах невизначеності

29 лютого 2024 відбувся коворкінг для відповідальних за психологічну службу в територіальних громадах «Відновлення ресурсу фахівця психологічної служби в умовах невизначеності», організований Хмельницьким обласним навчально-методичним центром психологічної служби ХОІППО ім. А. Назаренка. 

Сьогодні, коли зовні все нестабільно і хитко, особливо актуалізується запит на віднайдення опори, відновлення стабільності і повернення людині відчуття контрольованості свого життя та використання помічних інструментів задля цього.

Мета заходу – привернути увагу учасників зустрічі до готовності фахівця психологічної служби діяти в умовах невизначеності з позиції Дорослого і Фахівця, а не Рятувальника чи Жертви. 

Досвідом роботи з даного питання поділились фахівці психологічної служби Хмельниччини, чиї напрацювання включені до «Інструктивно-методичних рекомендацій щодо організації освітнього процесу та викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році. Психологічні аспекти організації освітнього процесу в умовах воєнного/післявоєнного стану» (МОН України №1/9530-22 від 19.08.2022).

Шеремета Тетяна Петрівна – практичний психолог Славутського ліцею Хмельницької обласної рад, презентувала присутнім тему «Навички психологічного відновлення та їх роль у формуванні ключових компетентностей фахівця психологічної служби». Вона покроково проаналізувала набуття навичок психологічного відновлення в умовах невизначеності.

Психолог-методист, практичний психолог ЗДО №57 «Перлинка» м. Хмельницького Воксар Оксана Андріївна запропонувала «Нейрографічний лайфхак для активації процесів росту і розвитку у психіці». Фахівчиня наголосила, що нейрографіка – це глибокий усвідомлений метод для дорослих людей, починати малювати нейрографіку можна з 14 років, не раніше. Оксана Андріївна поділилась своїми нейрографічними практиками, якими можна скористатися за покликанням

Модерувала зустріч завідувачка ОНМЦ ПС Жанна Страшнюк.

Матеріали коворкінгу розміщено на сайті ОНМЦ ПС  в рубриці «Новини» за покликанням