Освітяни обговорюють проєкт «Порядку надання логопедичних послуг у системі освіти»  

Спеціальна педагогічна наука та логопедична практика свідчать про збільшення кількості дітей з тяжкими і комплексними порушеннями мовлення. Це визначає актуальність і необхідність логопедичної служби як складової комплексного психолого-педагогічного супроводу в закладах загальної середньої та дошкільної освіти.

Для покращення якісної організації освітнього процесу, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.04.2023 № 371-р «Про затвердження плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року» та у зв’язку з оновленням чинного на даний час Положення про логопедичні пункти в системі освіти (наказ МОНУ від 13.05.1993 №135), Міністерством освіти і науки України розроблено і винесено до громадського обговорення освітянами проєкт нового Порядку надання логопедичних послуг в системі освіти.

З метою обговорення даного проєкту 04.01.2024 року на базі ліцею № 13 Хмельницької міської ради відбулось позачергове засідання методичного об’єднання вчителів-логопедів ЗЗСО м. Хмельницького. В організації і проведенні заходу взяла участь методист НМЦ професійного розвитку педагогічних і керівних працівників закладів і установ дошкільної та загальної середньої освіти ХОІППО ім. А. Назаренка Грицюк Н. Г., яка надала роз’яснення і коментарі щодо проєкту зазначеного документу. Під час обговорення членами методичного об’єднання Савчук Н. К., Басалюк Н.М., Мазур В. Ф., Вовк О.І., Фоміною О.В., Шевчук В. В., Войко Н. Л. внесено пропозиції та доповнення до проєкту. Голова методоб’єднання вчителів-логопедів ЗЗСО м. Хмельницького Дронь І. А. узагальнила та підвела підсумки заходу. Пропозиції і доповнення розміщено на сайті МОН.