Круглий стіл з питань запобігання та протидії домашньому насильству

23.11.2023 р. обласним навчально-методичним центром психологічної служби ХОІППО ім. А. Назаренка організовано та проведено круглий стіл для відповідальних за психологічну службу в територіальних громадах із залученням фахівців центрів соціальних служб, служби у справах дітей, працівників поліції з питань запобігання та протидії домашньому насильству.

До участі у заході долучились майже 70 учасників з усіх громад області.

У вітальному слові до присутніх проректор Інституту Ірина Вашеняк наголосила на важливості проведення інформаційно-просвітницьких заходів з учасниками освітнього процесу з питань превенції домашнього насильства. 

Методист Інституту Діана Пивовар обговорила з учасниками круглого столу питання впливу на дитину ситуації домашнього насилля в реаліях сьогодення.

Під час роботи круглого столу Мар’яна Любецька, директорка Хмельницького міського центру соціальних служб, кандидатка наук з державного управління, закцентувала увагу на взаємодії суб’єктів соціальної роботи в сфері протидії та запобігання домашнього насильства, розкрила особливості надання соціальної й психологічної допомоги отримувачам соціальних послуг.

Підполковник поліції Олександр Сівко, начальник сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Хмельницького районного управління поліції у Хмельницькій області, озвучив присутнім повноваження працівників поліції з виконання Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Емоційно відгукнулось усім учасникам зустрічі запропоноване до перегляду відео «Я отримала сьогодні квіти…».

Про взаємодію служби у справах дітей із соціальними партнерами щодо забезпечення прав і законних інтересів дітей з протидії домашньому насильству розповіла Любов Тимофіїв, начальниця служби у справах дітей Хмельницької обласної військової адміністрації. Озвучені статистичні дані щодо фактів насилля не залишили байдужими фахівців психологічної служби.

Наталія Мельник, заступниця директора Хмельницького обласного центру соціальних служб проаналізувала роботу з надання соціальних послуг сім’ям/особам, в яких виявлено випадки жорстокого поводження та звернула увагу на сім’ї, які опинились в складних життєвих обставинах, де є реальна загроза вчинення домашнього насильства.

Жанна Страшнюк, завідувачка Хмельницького обласного навчально-методичного центру психологічної служби, модерувала роботу круглого столу з питань запобігання та протидії домашньому насильству, а також розкрила психологічний аспект нормативно-правових засад попередження насилля в сім’ї.

Матеріали роботи круглого столу висвітлено на сайті Хмельницького обласного навчально-методичного центру психологічної служби.

https://drive.google.com/drive/folders/1mfh1tYW1kkYXs91FXDFn7obW5p35SYqH