Семінар-практикум для практичних психологів, соціальних педагогів закладів освіти

Хмельницьким обласним навчально-методичним центром психологічної служби 23.03.2022 року був проведений семінар-практикум для практичних психологів, соціальних педагогів закладів освіти обласної комунальної власності з питань психологічної підтримки вчителів та дітей в умовах військового конфлікту.
В ході семінару Марисюк Алла Андріївна, завідувачка сектору спеціальної освіти та інклюзивного навчання Департаменту освіти, науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА наголосила на актуальності забезпечення психологічної підтримки педагогам та дітям.
З досвідом ізраїльських колег-психологів щодо ведення емоційного діалогу з дітьми та вчителями в умовах військового конфлікту ознайомила Ніколова Вікторія, методистка Обласного навчально-методичного центру психологічної служби ХОІППО.
Завідувачка Обласного навчально-методичного центру психологічної служби Жанна Страшнюк зосередила увагу на психологічній безпеці практичних психологів, соціальних педагогів в шоковому стані війни; поділилася практичними порадами для вчителів щодо підтримки і нормалізації психічного стану учнів; надала рекомендації, як залишатись стабільними й де черпати ресурси для відновлення сили під час війни.
Понад 20 фахівців закладів освіти обласної комунальної власності отримали змогу попрактикувати різноманітні техніки для збереження власної рівноваги в складний військовий час.