Здійснення усноісторичних досліджень закладами позашкільної освіти

16 квітня відбувся вебінар «Здійснення усноісторичних досліджень закладами позашкільної освіти: актуальність, виховний потенціал, соціальна значущість».

Участь у заході взяли керівники та педагогічні працівники закладів позашкільної освіти.

У рамках вебінару розглянуто низку питань.

Тему зв’язку усної історії та національно-патріотичного виховання, волонтерської діяльності, профорієнтаційної роботи тощо у своєму виступі висвітлив завідувач НМЦ виховної роботи, позашкільної освіти та моніторингових досліджень Г. М. Гончарук.

Професор кафедри менеджменту та освітніх технологій, доктор політичних наук, доцент С. В. Білошицький обґрунтував зростання актуальності й доцільності створення в територіальних громадах студій усної історії, а також пояснив соціальну значущість їхнього функціонування в післявоєнний період. Він висвітлив можливості, які мають заклади позашкільної освіти, в організації такої діяльності з огляду на наявність кваліфікованих кадрів.

Методист НМЦ виховної роботи, позашкільної освіти та моніторингових досліджень С. С. Мітягіна презентувала посібник «Усноісторичні дослідження в закладах ЗСО та позашкілля: соціально-педагогічна значущість та методика проведення» (переглянути можна за покликанням)

Вона також ознайомила учасників заходу з віртуальним ресурсом, створеним на допомогу закладам освіти в аспектах здійснення в них дослідницької діяльності (дізнатися більше можна за покликанням).

Дякуємо учасникам вебінару за співпрацю та бажаємо успіхів!