Круглий стіл «Підсумки діяльності та реалізація основних завдань інклюзивно-ресурсних центрів у 2022/2023н.р.»

5 червня 2023 року обласним ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти ХОІППО ім. А. Назаренка спільно з сектором спеціальної освіти та інклюзивного навчання управління дошкільної та загальної середньої освіти і ресурсного забезпечення Департаменту освіти та науки Хмельницької ОДА було проведено круглий стіл «Про підсумки роботи інклюзивно-ресурсних центрів з реалізації основних функцій та завдань  у 2022/2023 н.р. під час воєнного стану».

Завідувач сектору спеціальної освіти та інклюзивного навчання Департаменту Алла Марисюк проаналізувала підсумки роботи ІРЦ та акцентувала увагу на реалізації основних функцій та завдань центрів під час воєнного стану.

Завідувач обласного ресурсного центру Ганна Синявська розкрила питання щодо сприятливих факторів та перешкод в проведені комплексної оцінки та організації навчання дітей з особливими освітніми потребами за місцем проживання.

В рамках круглого столу були розглянуті актуальні питання методистами обласного ресурсного центру (О. Білецька, І. Кручик, І. Дяков) щодо:

  • методичного супроводу фахівців ІРЦ;
  • аналізу звітності, дотримання вимог при заповненні Google форм та інших звітних форм щодо звітної інформації;
  • щодо роботи автоматизованої інформаційної системи Україна. Інклюзія.

По завершенню заходу усі учасники долучилися до обговорення актуальних питань у контексті реалізації визначених завдань щодо діяльності ІРЦ.

За матеріалами Обласного ресурсного центру.