Науково-практична конференція «Освіта в умовах воєнного стану в Україні: психолого-педагогічний аспект»

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ-ЗАПРОШЕННЯ

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

ЗАПРОШУЄМО ВАС

до участі у роботі науково-практичної конференції 

«Освіта в умовах воєнного стану в Україні: 

психолого-педагогічний аспект»

(присвячується пам’яті А. П. Назаренка)

Конференція відбудеться 1 листопада 2022 року на базі Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в онлайн-режимі засобами Google Meet.

До участі запрошуємо науково-педагогічних, педагогічних працівників закладів вищої та післядипломної освіти, керівників і педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти, центрів професійного розвитку (районів, міст, ТГ), практичних психологів, соціальних педагогів, представників громадських організацій та всіх зацікавлених осіб.

Основні напрями роботи конференції:

  • Освітня система України в умовах війни: актуальні проблеми та досвід щодо їх розв’язання (форми, методи та засоби навчання, виховання, розвитку, соціалізації особистості, актуальні в умовах війни інноваційні програми, проєкти, можливості).
  • Створення безпечних умов для учасників освітнього процесу як головний пріоритет в умовах війни (безпечний простір в закладі освіти: алгоритм дій при сигналах повітряної тривоги під час навчального процесу, евакуації, перебування у сховищі чи укритті,  надання  домедичної допомоги, заходи щодо попередження ризиків поводження з вибухонебезпечними предметами, кібербезпека та інформаційна безпека).
  • Розвивальне навчання здобувачів освіти як інструмент індивідуалізації навчання в умовах реалізації змішаної форми навчання та домінуючий формат роботи з обдарованими дітьми.
  • Шкільні предмети та їх викладання в умовах війни (зміни в програмах та особливості викладання навчальних предметів, зокрема: «Історії України», «Громадянської освіти», «Захисту України», «Основ здоров’я», «Мистецтва», «Географії», мов та літератур  і предметів початкової освіти тощо).
  • Психологічна підтримка та соціально-педагогічний супровід учасників освітнього процесу в умовах російсько-української війни в Україні:  (актуальні проблеми та пріоритетні напрями діяльності психологічної служби закладів освіти під час війни; інноваційні підходи та сучасні технології підтримки учасників освітнього процесу та відновлення їх соціально-психологічних ресурсів; напрацьований досвід та або система роботи психологічної допомоги та емоційної підтримки учасників освітнього процесу, з профілактики посттравматичного стресового розладу тощо).
  • Виховний процес в закладах освіти як ефективний засіб формування  морального наративу демократії, толерантності, територіальної цілісності та незалежності України: перезавантаження пріоритетів (акцент на військово-патріотичне, громадянсько-патріотичне виховання, оволодіння дітьми універсальними цінностями та моделями поведінки, пошанування пам’яті героїв, використання новітньої поезії та лірики військово-патріотичного змісту тощо).
  • Життєвий та професійний шлях А. П. Назаренка: його минуле, теперішнє та майбутнє. 

Конференція передбачає наукові доповіді, виступи, презентації, відеовиступи, майстер-класи, огляд науково-методичних матеріалів, публікацію статей.

У рамках конференції планується провести громадське обговорення ініціативи щодо присвоєння Хмельницькому обласному інституту післядипломної педагогічної освіти імені методиста навчального предмета «Захист України», голови профспілкової організації ХОІППО, полковника ЗСУ, кавалера ордена «За мужність» ІІІ ступеня Анатолія Назаренка, котрий віддав своє життя, захищаючи Незалежність та територіальну цілісність України.

Мова конференції: українська. 

Форма проведення: онлайн у Google Meet з трансляцією на YouTube каналі Хмельницького ОІППО.

Реєстрація учасників конференції – до 25 жовтня 2022 року за покликанням: https://forms.gle/oazHR4LKMw28Mt5x7

Матеріали конференції (програма конференції, сертифікати та інше) буде розміщено за покликанням: https://drive.google.com/drive/folders/10mCMZi1KUMrAufv3G-gL0XX2W6DU3zu9?usp=sharing

Початок роботи конференції – 1 листопада 2022 року о 1000.

Приєднання до конференції у Google-Meet за покликанням: https://meet.google.com/its-betb-fjc

Приєднання до Google-classroom для отримання інформації про підготовку матеріалів конференції можна за кодом: f53vque

Для учасників конференції, які не планують брати участь в обговоренні, пропонуємо переглядати засідання онлайн на YouTube-каналі інституту за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=TQjsXjE3b5U

Участь у конференції безкоштовна. За виступ, підготовку статті, тез, інших матеріалів учасники отримають сертифікат. 

Дані сертифікати зараховуються як підвищення кваліфікації, оскільки вони відповідають вимогам пункту 13 «Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників», що затверджений постановою Кабінету Міністрів України №800 від 21.08.2019 р. (із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ №1133 від 27.12.2019).

За матеріалами роботи конференції буде видано електронний збірник.

Відкритий доступ до електронного збірника буде на сайті ХОІППО (рубрика «Наукова» – «Збірники» за покликанням: https://hoippo.km.ua/?cat=16).

Вимоги до оформлення матеріалів конференції:

  • обсяг у форматі А4 – до 7 повних стор. (для тез – до 3-х);
  • текстовий редактор Word; шрифт –Arial; кегель – 12; інтервал – 1,0;
  • поля: ліве, праве – 20 мм, нижнє, верхнє – 15 мм;
  • відступ першого рядка – 1,25 см (табуляція не допускається);
  • у правому верхньому кутку першої сторінки розміщується наступна інформація: прізвище та ім’я автора (жирним шрифтом), посада (нежирним шрифтом), науковий ступінь, вчене звання (або педагогічне звання, наприклад, вчитель-методист) (нежирним шрифтом). Відступ – 9 см, вирівнювання всього тексту – правостороннє;
  • через інтервал – назва статті (жирним шрифтом, вирівнювання тексту – по центру);
  • через інтервал – анотація (2-3 речення) і ключові слова (6–8 слів) українською мовою;
  • текст статті (повинен містити такі елементи: вступ, основна частина з посиланнями на літературні джерела, висновки); вирівнювання тексту статті – за шириною;
  • через інтервал – список використаних джерел та літератури, оформлений згідно з ДСТУ 8302:2015;
  • рисунки, схеми, таблиці повинні бути згруповані як єдиний об’єкт;
  • нумерацію сторінок не зазначати;
  • матеріал викладати українською мовою.

(Зразок оформлення статті – Додаток 1).

Матеріали надсилати до 25 жовтня 2022 р. на е-mail: Nadiabm@hoippo.km.ua зазначивши тему листа «конференція», назва файлу – прізвище автора.

Статті/Тези мають відповідати нормам українського слововживання. 

Відповідальність за зміст матеріалів несе автор.

Контактна адреса:

29013, м. Хмельницький, вул. Проскурівського Підпілля, 139, Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. 

Контактні особи:

Вашеняк Ірина Богданівна, тел.067-38-46-117.

Бирко Надія Михайлівна, тел.097-40-52-022, e-mail: Nadiabm@hoippo.km.ua

Войтович Галина Іванівна, тел.096-37-42-794, e-mail: vgiosvita@ukr.net

ОРГКОМІТЕТ

Додаток 1.

Зразок оформлення статті

Петренко Оксана, 

доцент кафедри педагогіки та психології Хмельницького ОІППО, 

кандидат політичних наук, доцент

Цифрова компетентність вчителя нової української школи

Анотація…..

Ключові слова:….

Текст статті….

 

Список використаних джерел та літератури