Усноісторичні дослідження в закладах освіти

27 лютого відбувся вебінар «Діяльність територіальних громад у післявоєнний період: реалізація соціально значущих проєктів на підґрунті усноісторичних розвідок».

Участь у заході взяли працівники органів управління освітою територіальних громад та заступники директорів закладів загальної середньої освіти, котрі відповідають за виховну роботу та дослідницьку діяльність у закладах освіти.

У рамках вебінару було розглянуто низку питань. Тему зв’язку усної історії та національно-патріотичного виховання, волонтерської діяльності, профорієнтаційної роботи тощо у своєму виступі висвітлив завідувач НМЦ виховної роботи, позашкільної освіти та моніторингових досліджень Г. М. Гончарук.

Професор кафедри менеджменту та освітніх технологій, доктор політичних наук, доцент С. В. Білошицький обґрунтував зростання актуальності й доцільності створення в територіальних громадах студій усної історії, а також пояснив соціальну значущість їхнього функціонування в післявоєнний період.

Методист НМЦ виховної роботи, позашкільної освіти та моніторингових досліджень С. С. Мітягіна презентувала посібник «Усноісторичні дослідження в закладах ЗСО та позашкілля: соціально-педагогічна значущість та методика проведення» (переглянути можна за покликанням).

З огляду на значне зростання попиту з боку керівних і педагогічних працівників області на отримання методичної підтримки щодо здійснення в закладах освіти дослідницької діяльності в рамках вебінару також розглянуто відповідні сервіси ХОІППО ім. А. Назаренка. Було презентовано віртуальний ресурс на допомогу територіальним громадам і закладам освіти в аспектах проведення моніторингових, соціологічних, усноісторичних та інших наукових досліджень у ЗЗСО (дізнатися більше можна за покликанням).

Запис вебінару можна переглянути за покликанням.

Дякуємо учасникам вебінару за співпрацю та бажаємо успіхів!